Boerenkoolsoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Boerenkoolsoep
Stap 1
Extra benodigdheden: staafmixer.
Stap 2
Was de boerenkool.
Stap 3
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Stap 4
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Stap 5
Bak de aardappelblokjes, ui en knoflook in een soeppan met olijfolie al omscheppend twee minuten.
Stap 6
Voeg de boerenkool en Italiaanse kruiden toe en laat de boerenkool al omscheppend iets slinken.
Stap 7
Voeg de bouillon uit de pot toe en schenk er nog twee keer een pot water bij.
Stap 8
Breng al roerend aan de kook en kook de soep in acht tot tien minuten zachtjes gaar.
Stap 9
Kneed het gehakt in een kom met paneermeel, zout en peper tot een plakkerig mengsel en draai er stuivergrote balletjes van.
Stap 10
Pureer de soep met een staafmixer en voeg de gehaktballetjes toe.
Stap 11
Laat de soep nog vier tot zes minuten zachtjes koken.
Stap 12
Serveer de soep in grote kommen en strooi er geraspte kaas in.
