Bolbuisjes - poffertjes met sinaasappelcompote en ijs
Ingrediënten
Bereidingswijze Bolbuisjes - poffertjes met sinaasappelcompote en ijs
Stap 1
Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Stap 2
Vang hierbij het sap dat eruit loopt op in een kommetje.
Stap 3
Snij de munt in dunne reepjes.
Stap 4
Roer in een kom vier eetlepels sinaasappelsap met de honing en munt tot een dressing.
Stap 5
Schep de partjes sinaasappel erdoor.
Stap 6
Laat de compote zeker een half uur staan.
Stap 7
Roer in een wijde maatbeker of kom de poffertjesmix met de vanillesuiker, melk en het ei tot een glad beslag.
Stap 8
Verwarm een poffertjespan op matig hoog vuur en bestrijk de holletjes met een beetje olie.
Stap 9
Schenk het beslag met een maatbeker of soeplepel in de holletjes en bak het bruin tot de bovenkant bijna droog is.
Stap 10
Keer de poffertjes met een vork en bak ook de andere kant bruin.
Stap 11
Ga door met poffertjes bakken tot het beslag op is.
Stap 12
Verdeel de warme poffertjes over borden.
Stap 13
Schep er een bol slagroomijs op en serveer de sinaasappelcompote ernaast.
