Bonbon van zuurkool en cranberry's
Ingrediënten
Bereidingswijze Bonbon van zuurkool en cranberry's
Stap 1
Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit.
Stap 2
Doe de rasp, wijn, zuurkool, de helft van de tijm en het sinaasappelsap in een pan.
Stap 3
Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken met het deksel erop.
Stap 4
Voeg na 15 minuten de cranberry's toe.
Stap 5
Giet de zuurkool af en druk het vocht eruit in een vergiet.
Stap 6
Laat circa 20 minuten afkoelen, verwijder dan de tijm en eventueel de sinaasappelschil.
Stap 7
Maak acht vierkanten van plastic folie van circa 30 cm.
Stap 8
Leg er telkens twee op elkaar en bekleed hiermee vier koffiekopjes.
Stap 9
Bekleed dakpansgewijs met de ham, laat wat ham over de rand hangen.
Stap 10
Verdeel de zuurkool over de kopjes en vouw de ham terug, druk voorzichtig aan.
Stap 11
Vouw de vier punten folie bij elkaar, zorg dat er geen lucht tussen zit.
Stap 12
Draai alle vier stevig aan zodat de bonbon een ronde vorm krijgt.
Stap 13
Knip de folie af bij de sluiting en verwijder.
Stap 14
Zet de bonbon op het bord met de sluiting beneden en garneer met de rest van de tijm.
