Boomstam van hazelnootmeringue met romige vulling
Ingrediënten
Bereidingswijze Boomstam van hazelnootmeringue met romige vulling
Stap 1
Doe de bevroren frambozen over in een zeef en zet deze op een kom. Laat de frambozen zo ontdooien.
Stap 2
Maal 9/10 van de hazelnoten in de keukenmachine fijn en rooster ze daarna in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 120°C.
Stap 4
Maak van bakpapier een vorm van 24 x 30 cm met een opstaande rand van 3 cm. Zet de rand in de hoeken vast met paperclips. Zet deze vorm op de bakplaat.
Stap 5
Klop in een kom de eiwitten zo stijf dat er stevige pieken op staan.
Stap 6
Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot het een taai en glanzend schuim wordt. Spatel de hazelnoten erdoor.
Stap 7
Strijk het eiwit in de bakpapieren vorm uit en strijk de bovenkant glad.
Stap 8
Schuif de bakplaat in de oven en bak het schuim 20 minuten.
Stap 9
Schakel de oven uit en laat het schuim in de oven met de restwarmte in nog 1 uur drogen, zet na 45 minuten de ovendeur op een kier.
Stap 10
Maak intussen de vulling: meng in een kom de mascarpone met de yoghurt en 0.75 poedersuiker tot een gladde massa.
Stap 11
Schep de chocolade en sinaasappelschil erdoor.
Stap 12
Laat het hazelnootschuim afkoelen. Verwijder de paperclips uit de hoeken van het bakpapier en vouw het papier open.
Stap 13
Schep de frambozen door het mascarponemengsel en strijk het mengsel op het schuim uit. Houd aan de korte kanten 2 cm vrij.
Stap 14
Rol het schuim met de vulling op door het bakpapier vanaf een korte kant omhoog te trekken.
Stap 15
Leg de rol op een rechthoekige schaal en bestuif het geheel met poedersuiker.
Stap 16
Garneer met hele hazelnoten en kerstchocolaatjes.
