Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Boterkoek met gember
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Boterkoek met gember
Stap 1
Hak de gember fijn.
Stap 2
Meng in een kom bloem met suiker, citroenrasp en wat zout.
Stap 3
Voeg zachte boter, eidooier en gember toe en kneed alles goed door elkaar.
Stap 4
Vorm het deeg tot een bal.
Stap 5
Laat het deeg eventueel verpakt in plasticfolie in de koelkast rusten, hierdoor kan de smaak zich goed ontwikkelen.
Stap 6
Laat het deeg op temperatuur komen.
Stap 7
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 8
Druk het deeg gelijkmatig in de vorm uit.
Stap 9
Maak met een vork een ruitpatroon in de bovenkant en bestrijk de koek met melk.
Stap 10
Bak de boterkoek in het midden van de oven in circa 20 minuten lichtbruin en gaar.
Stap 11
Laat de boterkoek in de vorm afkoelen.
Stap 12
Hoe langer u de boterkoek laat staan, hoe langer de smaak in de koek kan trekken en hem dus nog lekkerder maakt.
