Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Boterkoek van Ed
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Boterkoek van Ed
Stap 1
Klop het ei met de koffieroom luchtig en schuimig. Meng de bloem, basterdsuiker, citroenrasp en ½ theelepel zout in een ruime kom.
Stap 2
Voeg de helft van het eimengsel en 2 kneepjes citroensap toe. Meng alles goed door elkaar.
Stap 3
Snijd de margarine en boter in plakjes en voeg toe aan het bloemmengsel. Kneed goed door elkaar en kneed het mengsel tot een bol.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 170ºC. Druk de deegbol stevig uit in de ingevette vorm.
Stap 5
Bestrijk het deeg met de rest van het eimengsel en kerf met een mes een ruitvormig patroon in het deeg.
Stap 6
Bak de boterkoek in het midden van de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - taartvorm
Voedingswaarden
- Energie505 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten66 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd10 g
