Brabantse worstenbroodjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Brabantse worstenbroodjes
Stap 1
Doe de bloem voor het deeg in een kom. Druk een kuiltje in de bloem en voeg de gist toe met 275 ml lauwwarm water. Roer even tot de gist oplost.
Stap 2
Voeg de boter en 2 theelepels zout toe en kneed 10 minuten goed door tot een soepel elastisch deeg. Laat daarna circa 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plaats, tot het volume verdubbeld is.
Stap 3
Maak intussen de vulling. Kneed het gehakt met het paneermeel, 1 ei, een snuf nootmuskaat, zout en peper. Vorm er 10 kleine worstjes van circa 8 cm lang van. Verwarm de oven voor op 220ºC.
Stap 4
Verdeel het deeg in 10 bolletjes. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot rechthoekige lapjes van 10x12 cm. Leg de worstjes erop. Sla de smalle deegranden terug over de worsteindjes, rol het deeg om de worstjes en druk de naden dicht. Leg ze naast elkaar op de bakplaat.
Stap 5
Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte andere ei en bak de worstenbroodjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - deegroller
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie355 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten37 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd7 g
