Broccoli-kerrierijst met kipsaté
Ingrediënten
Bereidingswijze Broccoli-kerrierijst met kipsaté
Stap 1
Meng in een ondiepe schaal sojasaus met 1½ eetlepel neutrale olie. Snijd de kipdijfilet in repen. Rijg de kip zigzag aan de satéstokjes en wentel ze door de het sojasausmengsel. Laat 10 minuten marineren.
Stap 2
Snijd intussen kleine roosjes van de broccolistronk. Snijd de stronk in stukken en maal deze in de keukenmachine in kleine ‘rijst’korrels.
Stap 3
Rooster de kipsaté in een hete grillpan in 10 minuten rondom mooi bruin en gaar. Keer regelmatig.
Stap 4
Verwarm 1½ eetlepel neutrale olie in een wok en fruit de ui glazig. Schep de kerriepoeder en broccolirijst erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg 75 ml water met wat zout toe en roerbak de rijst in nog 3 minuten beetgaar.
Stap 5
Kook intussen in een pan met ruim kokend water de broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken. Serveer de broccolirijst met de kipsaté en broccoliroosjes ernaast.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie260 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten5 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
