Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Broccoli-quiche met bosui en spekjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Broccoli-quiche met bosui en spekjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de quichevorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Stap 2
Snijd de broccoli in kleine roosjes, kook ze 3 min. en giet af. Spoel koud onder stromend water en laat goed uitlekken.
Stap 3
Bekleed intussen de vorm met het deeg. Prik de deegbodem gelijkmatig in met een vork.
Stap 4
Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan in 5 min. uit. Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes. Klop de eieren los met de kookroom en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel de broccoli, spekblokjes, bosui en geraspte kaas over de deegbodem. Giet het eimengsel erover en bak de quiche in de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - quichevorm
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie795 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten26 g
- Vet61 gWaarvan verzadigd32 g
Trefwoorden
