Broodje runderhamburger met balsamico-ui en cheddar
Ingrediënten
Bereidingswijze Broodje runderhamburger met balsamico-ui en cheddar
Stap 1
Snijd de ui in dunne halve ringen en de trostomaten in plakken. Halveer de hamburgerbroodjes.
Stap 2
Meng de balsamicoazijn met de suiker en 1 theelepel zout. Roer tot de suiker is opgelost. Leg de ui in het balsamicomengsel.
Stap 3
Verhit de boter en olie in een koekenpan. Bak de burgers op middelhoog vuur in ca. 6-8 minuten gaar en bruin. Keer halverwege.
Stap 4
Leg de laatste 2 minuten de plakken cheddar op de burgers zodat de kaas smelt. Keer de burgers hierna niet meer.
Stap 5
Was en droog ondertussen de kropsla. Bewaar 4 mooie bladeren voor op de broodjes. Haal de burgers uit de pan. Bak de broodjes op de snijkant nog ca. 1-2 minuten in het bakvet van de burgers.
Stap 6
Giet de ui af. Beleg de broodjes met een blad sla, wat tomaat, de burger met cheddar, ketchup en wat balsamico-ui. Geef de rest van de kropsla erbij met een simpele dressing van olijfolie, peper en zout.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie515 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten33 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
