Bruschetta ham, gegrilde groenten en framboos
Ingrediënten
Bereidingswijze Bruschetta ham, gegrilde groenten en framboos
Stap 1
Verwarm in een steelpan de azijn met suiker tot de suiker is opgelost. Houd 12 frambozen apart.
Stap 2
Voeg de rest van de frambozen toe en laat op laag vuur 10 minuten inkoken tot een stroperige saus.
Stap 3
Prak de frambozen fijn met een vork. Laat de frambozensaus afkoelen tot gebruik. (De saus hoeft niet glad te zijn.)
Stap 4
Snijd de ciabatta in 12 schuine plakken en besprenkel met 2 el olie. Gril het brood in de grillpan 8 minuten en keer halverwege.
Stap 5
Scheur intussen de mozzarella in 12 stukken en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 6
Snijd de courgette in schuine plakken van 2 cm dik. Verwijder de kroontjes van de tomaten. Meng in een kom de courgette en tomaten met de rest van de olie, zout en versgemalen peper.
Stap 7
Verhit een grillpan. Gril de groente beetgaar met mooi grillstrepen.
Stap 8
Verdeel de mozzarella met de groente over de bruschetta. Besprenkel met frambozensaus en bestrooi met versgemalen peper.
Stap 9
Vouw een plakje ham in de lengte dubbel, rol het vlees om een framboos en leg op de bruschetta. Garneer de bruschetta met een mooie top basilicum.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten41 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
