Bruschetta met knoflookgarnalen
Ingrediënten
Bereidingswijze Bruschetta met knoflookgarnalen
Stap 1
1. Verwarm de oven voor op 200 ᵒC. Snijd de cherrytomaten doormidden, leg ze op een bakplaat en besprenkel met 20 ml olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet 30 minuten in de oven. Laat vervolgens afkoelen.
Stap 2
2. Snijd het stokbrood in plakken van 2 cm. Doop het boterkwastje in de resterende olijfolie en bestrijk zowel de voor- als achterkant van de broodjes. Leg ze op een ovenrooster en bak 10 - 15 minuten.
Stap 3
3. Snijd de peterselie fijn en snijd de knoflook in dunne plakjes. Zet apart.
Stap 4
4. Pel de gamba’s en zet apart. Verhit de roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de knoflookplakjes toe. Bak 2 minuten en roer af en toe tot de plakjes goudbruin zijn.
Stap 5
5. Doe de gamba’s bij de knoflook, breng op smaak met peper en zout en bak tot de gamba’s mooi roze zijn. Haal daarna van het vuur.
Stap 6
6. Leg de stokbroodjes op een groot bord. Verdeel de tomaten over het brood, leg daarop een gamba met wat plakjes knoflook. Lepel wat boter uit de pan over de gamba’s voor extra smaak. Garneer met fijngesneden peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - boterkwastje
Voedingswaarden
- Energie371 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten43 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
