Burger met knapperige zoete aardappelsticks en chilimayonaise
Ingrediënten
Bereidingswijze Burger met knapperige zoete aardappelsticks en chilimayonaise
Stap 1
Steek de barbecue aan en laat de kooltjes witheet worden. Verhit een frituurpan voor op 180°C. Meng de mayonaise met de sambal en zet apart.
Stap 2
Schil de zoete aardappel en snijd deze met de spiraalsnijder in slierten. Snijd lange slierten in twee of eventueel drie delen zodat je heel dunne frietjes krijgt. Dep de frietjes goed droog met keukenpapier en leg ze onder een theedoek.
Stap 3
Gril de burgers in circa 3 minuten per kant bruin op de barbecue. Leg op elke burger een plak kaas en sluit 1 minuut de deksel van de barbecue zodat de kaas smelt.
Stap 4
Frituur intussen de frietjes in de hete frituurolie bruin en knapperig. Werk indien nodig in porties. Schud ze op een schaal met keukenpapier en bestrooi direct met zout en paprikapoeder.
Stap 5
Snijd de broodjes open en schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Bestrijk de onderste helft van de broodjes met de chilimayonaise. Leg er een pluk rucola op en drapeer er een dubbelgevouwen lint komkommer overheen.
Stap 6
Leg de gegrilde burgers op de komkommer, gevolgd door een pluk zoete aardappelfrietjes. Leg de bovenkant van het broodje erop en steek er een prikker doorheen. Serveer de rest van de frietjes erbij.
