B’stilla met kip en ui
Ingrediënten
Bereidingswijze B’stilla met kip en ui
Stap 1
Snijd de kipdijfilets in blokjes. Snipper de ui grof. Hak de knoflook fijn. Rasp de gember. Pers de sinaasappel. Klop de eieren los. Ontdooi het filodeeg.
Stap 2
Verwarm in een hapjespan eenderde van de boter en bak de blokjes kip rondom bruin. Verdeel de helft van de ui met alle knoflook, gember en saffraan tussen de kipblokjes en bak 1 minuut. Schenk er een beetje sinaasappelsap met het water bij en stoof de kip zonder deksel in 20 minuten zachtjes gaar.
Stap 3
Rooster intussen in een droge koekenpan de amandelen bruin en maal ze in de keukenmachine fijn met grove stukjes ertussen. Meng er een derde van de poedersuiker met een beetje gesmolten boter, de helft van de kaneel en een beetje sinaasappelsap door.
Stap 4
Fruit de resterende ui in een kleine koekenpan met een beetje gesmolten boter. Meng er eenvierde van de kaneel en een beetje jus uit de pan met het kipmengsel door en verwarm nog 1-2 minuten. Schep de gestoofde kip met de helft van de jus in een kom. Roer de losgeklopte eieren door de rest van de jus in de pan en laat ze al roerend binden tot een romige saus.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvorm in. Bestrijk enkele vellen filodeeg met boter en spreid ze uit over de bodem van de taartvorm, laat het deeg royaal over de rand uitsteken. Leg hierop weer enkele beboterde vellen filodeeg, bewaar 2 vellen per taart voor op de taart. Verdeel de helft van het amandelmengsel over de bodem.
Stap 6
Verdeel hierover achtereenvolgens de stukjes kip met jus, gebakken uien en romige eiersaus en tot slot het resterend amandelmengsel. Leg de laatste beboterde vellen filodeeg op de vulling en sla het deeg dat over de rand hangt over de bovenkant terug. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter.
Stap 7
Bak de b’stilla in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de b’stilla bestrooid met poedersuiker en kaneel.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - lage metalen taartvorm met uitneembare bodem (Ø 23-25 cm)
Voedingswaarden
- Energie680 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten52 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
