Côte du boeuf met geroosterde groenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Côte du boeuf met geroosterde groenten
Stap 1
Laat de côte du boeuf op kamertempratuur komen. Verwarm de oven voor op 150 °C. Schil de bospenen en halveer in de lengte. Snijd de uien in parten. Leg in de bospeen en ui in een ovenschaal en schep om met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
Stap 2
Bestrooi de côte du boeuf met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak het vlees in 10 minuten rondom bruin. Leg op de bospenen en ui in de ovenschaal en bak het vlees in 25 - 30 minuten medium. Afhankelijk van de dikte van het vlees.
Stap 3
Neem de schaal uit de oven en laat het vlees op een bord onder aluminiumfolie 15 minuten rusten.
Stap 4
Verhoog ondertussen de oventemperatuur naar 200 °C. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijst. Snijd in stukken van 5 cm. Voeg de aspergetips en courgette toe aan de bospeen en ui en rooster nog 15 minuten in de oven. Schep regelmatig om.
Stap 5
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de zonnebloempitten en komijn 2 minuten.
Stap 6
Schep uit de pan in een hoge beker. Voeg de knoflook, koriander, azijn en de rest van de olijfolie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde dressing en breng op smaak met peper en zout.
Stap 7
Snijd het vlees in plakjes, leg op de groenten en besprenkel met de dressing. Lekker met gebakken aardappels.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie842 kcal
- Eiwit71 g
- Koolhydraten10 g
- Vet57 gWaarvan verzadigd18 g
Trefwoorden
