Cannelloni met spinazie en ricotta
Ingrediënten
Bereidingswijze Cannelloni met spinazie en ricotta
Stap 1
Verwarm de helft van de olijfolie in een pan met een dikke bodem.
Stap 2
Voeg de helft van de ui en een derde knoflook toe en bak vier minuten op zacht vuur tot ze wat zachter worden en lekker gaan ruiken.
Stap 3
Let op dat ze niet bruin worden.
Stap 4
Snijd intussen de tomaten in stukjes en voeg ze met de Italiaanse kruiden aan het uimengsel toe.
Stap 5
Bak ze maximaal twee minuten en roer regelmatig.
Stap 6
Doe dan de deksel op de pan en laat de tomaten in een kwartier zachtjes sudderen tot ze zacht zijn en hun vocht loslaten.
Stap 7
Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot een mooi gladde saus.
Stap 8
Laat het zo nodig nog maximaal tien minuten inkoken tot de dikte goed is.
Stap 9
Voeg als de saus erg zuur is een theelepel suiker toe.
Stap 10
Was de verse spinazie en laat deze uitlekken.
Stap 11
Laat de spinazie in een grote pan in vier minuten slinken en daarna in een vergiet verder uitlekken.
Stap 12
Druk het vocht eruit, snijd de spinazie en doe over in een kom.
Stap 13
Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
Stap 14
Meng het uimengsel, de citroenrasp en wat zout en versgemalen peper door de spinazie.
Stap 15
Schep ook de ricotta erdoor en meng alles tot een gelijkmatige massa.
Stap 16
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 17
Snijd de lasagnevellen in stukken van tien cm breed en reken op drie cannelloni per persoon.
Stap 18
Schep op elk vierkant aan één kant een flinke reep van het spinaziemengsel en rol ze op tot cannelloni.
Stap 19
Leg per persoon drie cannelloni naast elkaar in een ovenschaal, met tussenruimte van een halve cm.
Stap 20
Snij de mozzarella in plakken.
Stap 21
Schep de zojuist gemaakte tomatensaus over de cannelloni en dek af met plakken mozzarella.
Stap 22
Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Stap 23
Schuif de schaaltjes in de oven en bak de cannelloni in een half uur goudbruin en gaar.
