Charlotte Russe
Ingrediënten
Bereidingswijze Charlotte Russe
Stap 1
Week de gelatine in ruim koud water. Schraap het merg uit de vanillestokjes boven de melk en breng de melk met de vanillestokjes aan de kook. Neem de vanillestokjes uit de pan.
Stap 2
Klop de eidooiers met 100 gram suiker schuimig en schenk de melk erop. Schenk deze crème terug in de pan en bind zonder te koken op een lage stand. Knijp de gelatineblaadjes uit, los de gelatine op in de vanillecrème en laat afkoelen.
Stap 3
Klop 300 ml slagroom lobbig en spatel deze luchtig door het vanillemengsel. Spoel de hoge puddingvorm om met koud water en schenk de bavarois erin. Dek af met vershoudfolie en laat 2 uur opstijven in de koelkast. Maak naar wens roosjes van de fondant.
Stap 4
Klop de rest van de slagroom stijf met de overige suiker en schep in de spuitzak. Dompel de puddingvorm enkele tellen in heet water en stort de pudding op een platte schaal.
Stap 5
Zet de lange vingers met de besuikerde kant naar buiten met toefjes slagroom rechtop tegen de pudding. Bind vast met een lint. Spuit toefjes slagroom op de bovenkant van de bavarois en garneer met de fondantbloemen.
Aanvullende benodigdheden
- - puddingvorm
- - vershoudfolie
- - spuitzak
- - lint
Voedingswaarden
- Energie545 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten46 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd22 g
Trefwoorden
