Cheeseburgers met gebakken aardappeltjes en salade
Ingrediënten
Bereidingswijze Cheeseburgers met gebakken aardappeltjes en salade
Stap 1
Pel de ui en snijd een halve ui in ringen, houdt dit apart.
Stap 2
Rasp de rest van de ui boven een kom.
Stap 3
Voeg het gehakt toe en wat zout en versgemalen peper.
Stap 4
Meng alles goed door elkaar en vorm het gehakt tot een grote burger per persoon.
Stap 5
Bestrijk de burgers dun met olijfolie en leg ze in een hete grillpan.
Stap 6
Bak de onderkant op matig hoog vuur in vijf minuten bruin.
Stap 7
Verdeel de uiringen rond de burgers en bak ze bruin.
Stap 8
Verwarm twee eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de aardappelblokjes erdoor.
Stap 9
Bak ze afgedekt in maximaal acht minuten goudbruin en gaar.
Stap 10
Verwijder de deksel en bak de aardappelblokjes in nog twee minuten knapperig.
Stap 11
Snij per persoon een plakje tomaat.
Stap 12
Keer de hamburgers en leg op elke burger een plak tomaat en een plak brie.
Stap 13
Bak de hamburger in nog vijf minuten bruin en laat de kaas smelten.
Stap 14
Halveer de olijven.
Stap 15
Snij de komkommer in blokjes.
Stap 16
Schep in een slaschaal de gemengde salade om met de komkommer, olijven en dressing.
Stap 17
Serveer de hamburgers met de aardappelblokjes en de salade ernaast.
