Chicken florentine met knolselderijpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Chicken florentine met knolselderijpuree
Stap 1
Pel de ui en snipper fijn. Pel de knoflook en snijd fijn. Breng de kip op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 2
Verhit een hapjespan met 25 gr boter en bak de kip in 15 minuten rondom bruin en gaar. Leg de kip tot gebruik op een bord.
Stap 3
Schil intussen de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de knolselderij in water met zout in 15 minuten gaar. Giet af, voeg 25 gr boter en 50 ml slagroom toe en stamp met de pureestamper tot een gladde, romige puree. Druk de puree voor een zijdezacht resultaat met een houten lepel door een bolzeef. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Houd warm in de pan met deksel.
Stap 4
Verwarm de pan op laag vuur met de rest van de boter. Fruit de ui met de knoflook zacht. Voeg de champignons toe en bak in 3 tot 5 minuten zacht. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met de bloem, roer om en gaar 1 minuut.
Stap 5
Voeg de resterende slagroom toe en roer tot er geen klontjes van de bloem meer zijn. Zorg ervoor dat je alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan schraapt. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat in porties de spinazie slinken in de hete room.
Stap 6
Schep de helft van de kaas door de saus. Leg de kip terug in de pan en laat zachtjes 3 - 4 minuten sudderen tot de saus dik en romig is en de kip gaar. Garneer met de rest van de kaas. Serveer de Chicken florentine met de knolselderijpuree.
Stap 7
Serveer met gekookte aardappelen, rijst en een glas koude witte wijn.
