Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Chili con carne
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Chili con carne
Stap 1
Hak de oregano fijn.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak het gehakt al omscheppend rul en bruin.
Stap 3
Bak de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook 2-3 minuten zachtjes mee.
Stap 4
Roer dan de tomatenpuree, paprikapoeder, fijngehakte oregano en komijn erdoor en voeg de gesnipperde paprika, rode peper(zonder zaadjes) en in dunne reepjes gesneden en de tomatenblokjes met sap toe.
Stap 5
Schenk de bouillon erbij, breng de chili al roerend aan de kook en laat de chili 20-30 minuten zachtjes sudderen (de chili wordt lekkerder naarmate het gerecht wat langer pruttelt).
Stap 6
Roer de uitgelekte rode bonen en maïs erdoor en warm de chili nog 6-8 minuten goed door.
Stap 7
Breng de chili op smaak met zout en peper.
Stap 8
Lekker met rijst of stokbrood.
