Chocolademousse met frambozensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocolademousse met frambozensaus
Stap 1
Laat de chocolade in een steelpan met een dikke bodem al roerend op een heel zacht vuur langzaam smelten. Schenk een derde van de gesmolten chocolade op het bakpapier en strijk het met een spatel dun uit.
Stap 2
Schuif het blad in de koelkast en laat de chocolade weer stevig worden. Laat de resterende chocolade van het vuur af in de pan iets afkoelen, de chocolade moet wel vloeibaar blijven.
Stap 3
Klop in een schone kom het eiwit met de handmixer tot er pieken op blijven staan. Klop in een andere kom de slagroom met twee eetlepels suiker stijf.
Stap 4
Spatel er eerst de gesmolten chocolade luchtig door en vervolgens ook het eiwit.
Stap 5
Kook de bevroren frambozen in een kleine pan met de jenever in maximaal een kwartier zachtjes gaar. Wrijf ze boven een kom door een zeef.
Stap 6
Roer twee eetlepels suiker door de nog warme puree. Laat de frambozensaus afkoelen. Breek de chocolade uit de koelkast in grote stukken.
Stap 7
Schep in het midden van borden een spiegel van frambozensaus. Schep met de bolletjeslepel in het midden twee of drie bollen chocolademousse en garneer met chocoladeschotsen en verse frambozen.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat bekleed met bakpapier
- - handmixer met garden
Voedingswaarden
Trefwoorden
