Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Ciabatta met tomaat en rauwe ham
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Ciabatta met tomaat en rauwe ham
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het ciabatta brood in schuine plakken en bestrijk aan beide zijden met olijfolie. Bak het brood ongeveer 10 minuten op een rooster in de oven goudbruin en krokant maar zacht van binnen.
Stap 2
Halveer het teentje knoflook en wrijf het brood in met de rauwe knoflook. Halveer de tomaten. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en rasp de tomaten in de schil grof. Laat uitlekken in een vergiet.
Stap 3
Schep de geraspte tomaten om met de oregano en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Leg het brood op een schaal en verdeel de tomaten en de ham erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie73 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten8 g
- Vet3 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
