Citrusspiesen met schelvis en garnalen
Ingrediënten
Bereidingswijze Citrusspiesen met schelvis en garnalen
Stap 1
Snijd 1 citroen in halve plakjes. Rasp de schil van de tweede citroen. Pers 2 citroenen en 1 limoen uit. Rasp de schil van de andere limoen en snijd de vrucht in halve plakjes. Leg de plakjes citrusvruchten opzij.
Stap 2
Pers de knoflook uit, hak de blaadjes koriander fijn en de rode peper in dunne ringetjes. Snijd de schelvisfilet in blokjes. Laat de wokgarnalen ontdooien en dep ze daarna droog.
Stap 3
Meng het limoen- en citroensap met de limoen- en citroensrasp in een kom. Roer de knoflook, koriander, indien gewenst de chilipeper erdoor, met zout en peper.
Stap 4
Rijg de blokjes vis en garnalen om en om aan spiesen, plaats een plakje limoen in het midden en plaats aan beide uiteinden een plakje citroen. Leg de spiesen in een grote (oven)schaal en giet de citrusmarinade eroverheen.
Stap 5
Wentel de spiesen in de marinade, dek af en laat 30 minuten trekken. Draai ze in deze tijd een keertje om.
Stap 6
Steek intussen de barbecue aan en laat de kooltjes witheet worden. Bestrijk het rooster met een beetje olijfolie. Gril de spiesen circa 3 minuten per kant tot de vis gaar is en de garnalen roze zijn geworden. Serveer de spiesen met sweet chilisaus en/of aioli. Lekker met couscous.
