Clubsandwich met kip en avocado
Ingrediënten
Bereidingswijze Clubsandwich met kip en avocado
Stap 1
Bestrooi de op kamertemperatuur kipfilets met zout en peper.
Stap 2
Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt en leg de kipfilets erin.
Stap 3
Bak de kipfilets op halfhoog vuur in twaalf tot veertien minuten mooi bruin en door en door gaar.
Stap 4
Keer ze regelmatig.
Stap 5
Rooster intussen de sneetjes brood in de broodrooster.
Stap 6
Halveer de avocado's en trek de schil eraf.
Stap 7
Snijd de helften in lange plakken.
Stap 8
Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de delen in dunne reepjes.
Stap 9
Leg de kipfilets op een plank en snijd ze in plakjes.
Stap 10
Bestrijk alle sneetjes geroosterd brood dun met mayonaise.
Stap 11
Verdeel de rucola of veldsla over drie kwart sneetjes.
Stap 12
Beleg de andere sneetjes met rucola, met plakjes kip en plakjes avocado.
Stap 13
Vouw de plakken kaas losjes dubbel en leg die op de andere sneetjes met rucola.
Stap 14
Verdeel de paprikareepjes over de kaas.
Stap 15
Leg de sneetjes met kip elk op een bord.
Stap 16
Leg hierop de sneetjes met kaas en leg de laatste sneetjes met de mayonaisekant naar beneden op de sneetjes met kaas.
Stap 17
Druk de clubsandwiches iets aan en steek er een satéstokje door om te zorgen dat de sandwiches niet uit elkaar vallen.
