Confetti-arretjescake
Ingrediënten
Bereidingswijze Confetti-arretjescake
Stap 1
Bekleed een cakevorm (25 cm) met vershoudfolie en laat de folie ruim over de rand hangen.
Stap 2
Doe 200 g Mariabiscuit in een afsluitbare plastic zak en breek de koekjes tot stukjes van ca. 1 cm.
Stap 3
Hak 200 g pure chocolade grof en snijd 200 g roomboter in blokjes. Doe ze samen in een pan met dikke bodem en smelt al roerend op een zo laag mogelijke stand tot een glad mengsel. Pas op dat de chocolade niet verbrandt.
Stap 4
Hak intussen 10 zoute sticks grof. Meng de koekkruimels met 150 g poedersuiker en 2 el cacao in een grote kom. Schenk het chocolademengsel erbij en roer tot alles goed gemengd is.
Stap 5
Schep het mengsel in de cakevorm en bestrooi met 4 el gekleurde minimarshmallows, de zoute sticks en 3 doosjes mini-Smarties. Dek losjes af met de folie en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
Stap 6
Laat de arretjescake voor het aansnijden 15 min. op kamertemperatuur iets zachter worden.
Aanvullende benodigdheden
- - cakevorm
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie274 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten29 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd10 g
