Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Coq au vin blanc
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Coq au vin blanc
Stap 1
Verwarm de helft van het boter in een hapjespan en bak de spekblokjes zachtjes uit.
Stap 2
Snij de bospenen in kleine plakjes.
Stap 3
Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak ze 2-3 minuten zachtjes mee.
Stap 4
Snijd de kip in grove stukken en bestrooi ze met zout en peper.
Stap 5
Leg ze tussen de groenten en bak ze op iets hoger vuur in vijf minuten mooi bruin.
Stap 6
Strooi de tijm erover en schenk de wijn erbij.
Stap 7
Stoof de kip in een kwartier zachtjes gaar.
Stap 8
Snijd de champignons in vieren en bak ze in een koekenpan met de rest van het boter op hoog vuur bruin.
Stap 9
Schep ze door het kipgerecht.
