Courgette gevuld met andijvie
Ingrediënten
Bereidingswijze Courgette gevuld met andijvie
Stap 1
Extra nodig: braadslede.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Hak de knoflook fijn.
Stap 4
Snipper de ui.
Stap 5
Hak de pistachenootjes grof.
Stap 6
Verkruimel de feta.
Stap 7
Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel tot op 1 cm van de wand uit.
Stap 8
Snijd het vruchtvlees fijn.
Stap 9
Was de krop andijvie onder koud stromend water en sla de krop goed uit.
Stap 10
Snijd de krop vanaf de open kant naar de stronk toe in dunne repen.
Stap 11
Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de knoflook, ui en het vruchtvlees van de courgette zachtjes glazig.
Stap 12
Bak de kerriepoeder heel even mee en schep dan hand voor hand de andijvie erdoor.
Stap 13
Laat de andijvie al omscheppend slinken en laat het vocht verdampen.
Stap 14
Schep van het vuur af de pistachenootjes en feta door de andijvie.
Stap 15
Vul de courgettes royaal met andijvie en leg ze naast elkaar in de braadslede.
Stap 16
Schenk de bouillon op de bodem van de braadslede.
Stap 17
Bak de courgettes in de oven in 30-35 minuten gaar.
Stap 18
Leg op elk bord een warme courgette en serveer met zilvervliesrijst.
