Courgetti met romige gorgonzolasaus en geroosterde champignons
Ingrediënten
Bereidingswijze Courgetti met romige gorgonzolasaus en geroosterde champignons
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2
Schaaf de courgettes met een dunschiller in lange, dunne plakken en snijd deze plakken in lange slierten.
Stap 3
Schep de champignons in een braadslede om met tijm, zout, peper en twee eetlepels olijfolie.
Stap 4
Rooster ze in de oven in twintig minuten gaar en bruin, schep ze af en toe om.
Stap 5
Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig.
Stap 6
Schep de courgetteslierten erdoor en verwarm ze al omscheppend drie minuten tot ze beetgaar zijn.
Stap 7
Schep de tomaatjes door de champignons en verwarm ze nog vier minuten in de oven tot de velletjes van de tomaatjes openspringen.
Stap 8
Verwarm in een steelpan de slagroom met de gorgonzolamascarpone tot het een gladde saus wordt.
Stap 9
Verdeel de courgettes in warme pastaborden en schep de gorgonzolasaus erover.
Stap 10
Verdeel de geroosterde champignons en tomaatjes erover en garneer met Parmezaanse kaas.
