Crème van pompoen en appel met krokante cervelaat
Ingrediënten
Bereidingswijze Crème van pompoen en appel met krokante cervelaat
Stap 1
Extra benodigdheden: magnetron, staafmixer of keukenmachine.
Stap 2
Verwarm de oven op 60°C.
Stap 3
Verhit de azijn en suiker met iets zout in een diep bord in de magnetron, zodat de suiker oplost.
Stap 4
Snijd met een dunschiller wat linten van de pompoen en leg de linten in de nog warme azijn en laat marineren.
Stap 5
Snijd de rest van de pompoen klein en stoof deze in circa vijfentwintig minuten met de helft van het sap in een lage pan met deksel.
Stap 6
Verwarm vast de borden in de oven.
Stap 7
Snijd de cervelaat in blokjes van een bij een centimeter.
Stap 8
Verwarm een antiaanbakpan op matig vuur en bak het vlees vijf tot tien minuten tot het krokant is.
Stap 9
Zet dan het vuur uit.
Stap 10
Pureer de pompoen met de andere helft van het appelsap, voeg zonodig nog wat sap toe om een dikke crème te krijgen.
Stap 11
Druk met een soeplepel door een keukenzeef en breng op smaak met zout, se boter en wat van de gebruikte azijn.
Stap 12
Houd warm in de pan.
Stap 13
Dep de pompoenlinten droog met keukenpapier.
Stap 14
Warm de cervelaat nog even op.
Stap 15
Serveer de crème in de warme borden en bestrooi met de cervelaat en wat kleine druppels van het bakvet.
Stap 16
Garneer met de pompoenlinten en takjes kervel.
