Cranberry kerstcake
Ingrediënten
Bereidingswijze Cranberry kerstcake
Stap 1
Kook de grof gehakte cranberry's in een pan met het water in 5 minuten tot ze zacht zijn.
Stap 2
Pureer de cranberry's met een staafmixer.
Stap 3
Voeg de suiker toe en los deze al roerend op.
Stap 4
Laat het mengsel 3-5 minuten borrelend doorkoken tot het een stroperige puree wordt.
Stap 5
Laat de cranberrypuree afkoelen.
Stap 6
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 7
Leg het stuk bakpapier op de bodem van de vorm en vouw het langs de rand omhoog.
Stap 8
Het papier mag boven de vorm uitsteken.
Stap 9
Doe het zelfrijzend bakmeel met de boter, eieren, een snufje zout en het cranberrymengsel in een kom en klop het met de handmixer tot een glad beslag.
Stap 10
Schenk het beslag in de vorm en verdeel de gedroogde cranberry's erover.
Stap 11
Bak de cake in de oven in 25-30 minuten gaar.
Stap 12
Laat de cake afkoelen.
Stap 13
Zet de cake in het bakpapier op een platte schaal, of trek eerst voorzichtig het papier eraf.
Stap 14
Leg de blaadjes op de cake en bestrooi de cake door een zeefje licht met poedersuiker.
Stap 15
Verwijder daarna de blaadjes heel voorzichtig.
Stap 16
Snijd de cake in vierkantjes.
