Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Crispy chicken
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Crispy chicken
Stap 1
Maal de tortillachips in de keukenmachine fijn en doe het kruim over in een diep bord.
Stap 2
Doe ook de bloem over in een diep bord en klop in een derde diep bord de eieren los.
Stap 3
Bestrooi de stukken kip met wat zout en peper en haal ze door de bloem.
Stap 4
Schud de overtollige bloem eraf en wentel dan elk stuk eerst door het losgeklopte ei en daarna door de tortillachips.
Stap 5
Druk het kruim goed aan, de stukken kip moeten rondom bedekt zijn met een laagje van het tortillachipskruim.
Stap 6
Verwarm de olie in een wok of hapjespan tot er een lichte damp af komt en bak de stukken kip met 4 tegelijk in 8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege de baktijd.
Stap 7
Laat de gebakken kip op keukenpapier uitlekken.
Stap 8
Lekker met coleslaw en gekookte aardappelen.
