Croissants met ham en asperges
Ingrediënten
Bereidingswijze Croissants met ham en asperges
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook.
Stap 3
Hak de basilicum fijn.
Stap 4
Leg de asperges naast elkaar op een plank met alle kopjes op gelijke hoogte.
Stap 5
Snijd 1-2 cm van de achterkanten, zodat alle asperges even lang zijn.
Stap 6
Leg de asperges in het kokende water en kook ze in 3-4 minuten beetgaar.
Stap 7
Giet ze af in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water.
Stap 8
Laat de asperges goed uitlekken en dep ze daarna voorzichtig droog met keukenpapier.
Stap 9
Hak op een plank het basilicum met een scherp mens fijn.
Stap 10
Meng de zure room in een kommetje met de mosterd en de basilicumreepjes en voeg naar smaak wat zout en versgemalen peper toe.
Stap 11
Rol het croissantdeeg op het werkvlak uit en verdeel het in de geperforeerde punten.
Stap 12
Bestrijk elke punt met een lepel basilicumroom.
Stap 13
Halveer de plakken ham in de lengte en leg op elke deegpunt een plak ham.
Stap 14
Snijd de ham op maat van het deeg.
Stap 15
Leg op de korte kant van de stukken deeg elk 3-4 asperges met de punten allemaal naar dezelfde kant.
Stap 16
Rol de stukken deeg vanaf deze kant losjes op tot croissants.
Stap 17
Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk.
Stap 18
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de croissants in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
Stap 19
Laat de croissants afkoelen tot lauwwarm.
