Crostini met groene olijventapenade en gepofte tomaatjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Crostini met groene olijventapenade en gepofte tomaatjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de ciabatta in schuine plakjes, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el van de olie. Rooster het brood in 8-10 min. in de oven knapperig.
Stap 2
Doe intussen de cherrytomaten in de ovenschaal. Besprenkel met 1 el olie en breng op smaak met zout en peper. Pof de tomaatjes 15 min. in de oven.
Stap 3
Houd 1 takje peterselie apart voor garneren en snijd de rest grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil fijn. Pel de knoflook. Maal de grofgesneden peterselie, het citroenrasp, knoflook, olijven, kappertjes, oregano en de overige 1 el olie met de staafmixer fijn.
Stap 4
Leg de crostini op een schaal of plank, verdeel de tapenade erover en leg de gepofte tomaatjes erop. Snijd de achtergehouden peterselie fijn en strooi erover.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - keukenmachine
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie192 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten32 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd1 g
