Crostini’s met entrecote
Ingrediënten
Bereidingswijze Crostini’s met entrecote
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Snijd het stokbrood in schuine plakken en smeer dun in met neutrale olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 7-10 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Stap 3
Ris de blaadjes van 4 takjes tijm en hak fijn. Meng met de mascarpone en breng op smaak met peper en zout. Scheur de oesterzwammen in stukken.
Stap 4
Verhit 2 el neutrale olie in een koekenpan. Dep de entrecote droog en breng op smaak met zout en peper. Schroei de entrecote op hoog vuur in 2 minuten per kant dicht. Draai het vuur lager en voeg de boter, de tenen knoflook en overige tijm toe aan de pan. Laat de boter smelten en schep hem steeds opnieuw over de entrecote. Doe dit ongeveer 2 minuten. Neem de entrecote uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Stap 5
Schep de tijm en knoflook uit de pan en voeg de oesterzwammen toe. Bak op middelhoog vuur bruin. Schep vervolgens de vijgenjam erbij en laat kort karamelliseren.
Stap 6
Besmeer de crostini’s met de mascarpone en schep er wat oesterzwammen op. Snijd de entrecote in dunne reepjes. Leg ze op de crostini’s en maak af met wat extra verse tijm.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie318.1 kcal
- Eiwit14.7 g
- Koolhydraten33.1 g
- Vet13.6 gWaarvan verzadigd8.3 g
Trefwoorden
