Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Crunchy kip met apple sauce
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Crunchy kip met apple sauce
Stap 1
Kook de ingrediënten voor de saus met 100 ml water 10-12 minuten op middelhoge stand tot de appels zacht zijn. Prak en roer door met een vork en houd apart.
Stap 2
Bestrooi de kiprepen met zout en peper. Klop de eiwitten los in een diep bord. Meng de bloem, maizena, sesamzaad en vijfkruidenpoeder in een ander diep bord.
Stap 3
Verhit een laag olie in een wok of hapjespan. Wentel de kiprepen eerst door het eiwit en daarna door het bloemmengsel. Bak de kipstrips in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer de apple sauce en eventueel lemon curd erbij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie520 kcal
- Eiwit41 g
- Koolhydraten45 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
