Dahl met rode linzen
Ingrediënten
Bereidingswijze Dahl met rode linzen
Stap 1
Snipper de uien en snijd de knoflook en gember fijn.
Stap 2
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui op middelhoge stand in 3 min. zacht. Voeg de knofl ook en gember toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de garam massala en kurkuma toe en bak nog 1 min.
Stap 3
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Spoel de linzen af en voeg toe. Bewaar de rest van de linzen luchtdicht, donker en droog. Voeg bijvoorbeeld een handje toe aan soep, curry, stoofgerecht of pastasaus als extra vulling. Schenk de kokosmelk en 200 ml water erbij. Breng opnieuw aan de kook en laat op lage stand 20-25 min. koken tot de linzen zacht zijn. Roer regelmatig. Breng de dahl op smaak met zout en peper.
Stap 4
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Spoel de linzen af en voeg toe. Bewaar de rest van de linzen luchtdicht, donker en droog. Voeg bijvoorbeeld een handje toe aan soep, curry, stoofgerecht of pastasaus als extra vulling. Schenk de kokosmelk en 200 ml water erbij. Breng opnieuw aan de kook en laat op lage stand 20-25 min. koken tot de linzen zacht zijn. Roer regelmatig. Breng de dahl op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie546 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten45 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd17 g
