Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Deense biersoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Deense biersoep
Stap 1
Snijd het roggebrood in stukjes.
Stap 2
Breng in een pan (geen aluminium) de stukjes roggebrood met het bier en de bouillon al roerend aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes koken tot het een gebonden soep wordt.
Stap 3
Rasp en pers de citroen.
Stap 4
Pureer de soep eventueel met een staafmixer en roer de citroenrasp erdoor.
Stap 5
Breng de soep op smaak met zout, versgemalen peper en enkele druppels citroensap. Snijd de biet in piepkleine blokjes en de prei in flinterdunne ringen.
Stap 6
Schep de warme soep in diepe borden.
Stap 7
Schep in het midden een lepel zure room en garneer met bietblokjes en preiringen.
