Deense koffiebroodjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Deense koffiebroodjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Rasp en pers de sinaasappel.
Stap 3
Hak de walnoten grof.
Stap 4
Breng in een steelpan de rozijnen met het sinaasappelsap en de rasp aan de kook en laat ze 3-5 minuten zachtjes pruttelen tot het vocht is opgenomen door de rozijnen.
Stap 5
Schep van het vuur af de walnoten, kaneel, vanillesuiker en suiker erdoor.
Stap 6
Rol het croissantdeeg uit op het werkvlak en druk de naden dicht.
Stap 7
Verdeel het rozijnen-notenmengsel over het deeg, laat aan de korte kanten 1 centimeter vrij.
Stap 8
Rol het deeg vanaf een korte kant op en druk het uiteinde op het deeg dicht.
Stap 9
Snijd de rol in 6-8 plakken en leg de plakken op de bakplaat.
Stap 10
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koffiebroodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Stap 11
Laat ze afkoelen.
Stap 12
Roer in een kommetje de poedersuiker met 1-2 eetlepels water tot een glad en glanzend glazuur.
Stap 13
Bestrijk de koffiebroodjes royaal met glazuur en laat het glazuur even stevig worden.
