Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Doperwtensoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Doperwtensoep
Stap 1
Hak de bladpeterselie fijn.
Stap 2
Snijd het groen van de bosuitjes in dunne ringetjes en snipper het wit van de uitjes fijn.
Stap 3
Verwarm de boter in een soeppan en fruit het wit van de bosuitjes zachtjes glazig.
Stap 4
Schep 400 g bevroren doperwten erdoor en schenk de bouillon erbij.
Stap 5
Kook de doperwtjes in 6-8 minuten zachtjes gaar.
Stap 6
Pureer de doperwten in de bouillon tot een mooi gladde en lichtgebonden soep.
Stap 7
Roer de resterende doperwten erdoor.
Stap 8
Verwarm de soep nog 2-3 minuten tot ook deze erwtjes ontdooid en warm zijn.
Stap 9
Roer de groene uiringetjes en de peterselie door de soep.
Stap 10
Serveer in diepe borden.
