Double American burger met spicy coleslaw
Ingrediënten
Bereidingswijze Double American burger met spicy coleslaw
Stap 1
Bestrooi voor de coleslaw de witte kool in een vergiet met 1 theelepel zout. Spoel kokend heet water erover en spoel na met koud water. Laat uitlekken. Meng de rest van de ingrediënten voor de salade door de uitgelekte kool en zet apart.
Stap 2
Meng voor de burgers het gehakt met zout en peper. Vorm tot 8 bollen en druk plat tot schijven. Leg in de koelkast om op te stijven.
Stap 3
Breng de azijn, suiker, dille en 50 ml water aan de kook en giet deze dressing over de komkommer. Halveer de broodjes en rooster ze 2 minuten op de barbecue met de snijkant naar beneden. Houd apart.
Stap 4
Gril de hamburgers 4-6 minuten en keer halverwege om. Leg de laatste 2 minuten het ontbijtspek erbij. Verdeel wat blaadjes sla over de onderste helft van de broodjes. Leg daarop een hamburger, wat uitgeknepen komkommer, uienringen, de tweede hamburger, piccalilly en ontbijtspek. Leg de bovenste helften van de broodjes erop en steek vast met een prikker. Serveer met de coleslaw.
