Dubai-style chocoladereep met chips
Ingrediënten
Bereidingswijze Dubai-style chocoladereep met chips
Stap 1
Rooster de gepelde pistachenoot in een koekenpan al roerend voor 4 min. op een lage stand tot ze lichtbruin kleuren. Laat de noten afkoelen buiten de pan en hak fijn.
Stap 2
Verwarm de slagroom en honing in een steelpannetje voor 2 min. tot de slagroom bijna kookt. Haal het pannetje van de warmtebron en smelt de witte chocolade al roerend door de slagroom. Voeg als laatste de roomboter en de pistachenoten toe en pureer dit alles met een staafmixer tot een crème. Laat 30 min afkoelen in de koelkast.
Stap 3
Breng een pan aan de kook met een klein laagje water. Doe de blokjes melk chocolade in een hittebestendige kom. Zet de kom op de pan met kokend water, zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade al roerend (au bain-marie).
Stap 4
Bekleed de hele schaal ruim over de rand met vershoudfolie, zodat de reep makkelijk te lossen is. Schenk de helft van de gesmolten chocolade in een dunne laag op de bodem van de schaal. Neem 2 cm van de rand mee en laat 5 min. in de koelkast hard worden.
Stap 5
Verkruimel de naturelchips tot kleine stukjes. Spatel deze door de afgekoelde pistache crème. En verdeel de chips-pistache crème in de schaal over de hard geworden melk chocolade. Giet de resterende melk chocolade over de vulling en laat 5 min. hard worden in de koelkast.
Stap 6
Til de dubai-style chocolade reep doormiddel van het vershoudfolie uit de schaal. Verwijder het folie en snijd de dubai-style chocolade reep in 8 gelijken repen.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
- - vershoudfolie
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie262 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten31 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
