Eendenborst met grapefruit
Ingrediënten
Bereidingswijze Eendenborst met grapefruit
Stap 1
Kerf zeer fijne ruitjes in de koude vetlaag van de eendenborst.
Stap 2
Laat het vlees daarna een uur afgedekt op temperatuur komen.
Stap 3
Zout de het vlees en leg op de vetkant in een droge koekenpan.
Stap 4
Laat het vet op laag vuur in circa 10 minuten smelten.
Stap 5
Zet het vuur wat hoger en bak het vet in circa 5 minuten krokant, bak daarna in circa 3 minuten de vleeskant bruin.
Stap 6
Laat het vlees op een bord 10 minuten rusten onder aluminiumfolie met de vetkant naar boven.
Stap 7
Haal ondertussen de oranje schil van 1 grapefruit met een dunschiller.
Stap 8
Hak deze schil fijn.
Stap 9
Snijd de boven- en onderkant van beide grapefruits en snijd de schil eraf zodat je het vruchtvlees ziet.
Stap 10
Snijd met een lang scherp mes de partjes eruit en vang het sap op.
Stap 11
Giet het bakvet van de eendenborst weg.
Stap 12
Blus de pan af met de wijn, het opgevangen grapefruitsap en de gehakte schil.
Stap 13
Kook het vocht op een hoog vuur circa 10 minuten in.
Stap 14
Zet het vuur uit en roer de ijskoude boter er in 4 etappes door.
Stap 15
Laat de boter iedere keer volledig opnemen alvorens de volgende boter toe te voegen.
Stap 16
Blijf constant langzaam roeren, anders schift de saus.
Stap 17
Maak op smaak met zout en zeef de saus.
Stap 18
Snijd het vlees in dunne plakken.
Stap 19
Garneer met de partjes grapefruit en serveer met de saus.
Stap 20
Lekker met gekruide pompoen uit de oven.
