Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Eenpansgerecht met prei en ei
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Eenpansgerecht met prei en ei
Stap 1
Snijd de preien in halve ringen van circa 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een hapjespan en bak de prei, knoflook en currykruiden 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten.
Stap 2
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten toe.
Stap 3
Kook ondertussen de eieren in 6 minuten halfzacht. (het wit is gestold, maar de dooier nog lopend.) Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte.
Stap 4
Hak de koriander grof. Neem de pan van het vuur en garneer met de eieren, gebakken uitjes en koriander.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie461 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten59 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd9 g
