Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Eieren in mosterdsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Eieren in mosterdsaus
Stap 1
Kook de eieren in acht minuten hard.
Stap 2
Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Stap 3
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
Stap 4
Verwarm dit mengsel een minuut en roer de helft van de bouillon erdoor.
Stap 5
Roer tot het een dikke saus is.
Stap 6
Voeg al roerend scheut voor scheut de resterende bouillon toe en blijf roeren tot het een mooi, gladde saus wordt.
Stap 7
Voeg wat zout en versgemalen peper toe en laat de saus nog vijf minuten zachtjes doorkoken.
Stap 8
Halveer de eieren in de lengte en leg ze met de bolle kant naar boven in een ondiepe schaal.
Stap 9
Roer de mosterd door de saus en schenk de saus over de eieren.
Stap 10
Strooi de peterselie erover.
Stap 11
Serveer kampersteur met witbrood en boter.
