Engelse zalm uit de oven met groene citroen-asperges
Ingrediënten
Bereidingswijze Engelse zalm uit de oven met groene citroen-asperges
Stap 1
Laat de zalm een kwartier buiten de koeling op temperatuur komen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden op hete lucht met de bovengrill aan.
Stap 3
Snijd de bieslook in fijne ringetjes.
Stap 4
Meng de mierikswortel, paneermeel, crème fraiche, helft van de bieslook en eigeel en maak op smaak met zout.
Stap 5
Bestrooi de zalm met zout en verdeel het mierikswortelmengsel over de bovenkanten.
Stap 6
Leg in een ovenschaal en bak in circa 15 minuten gaar in het midden van de oven.
Stap 7
Als het korstje goudbruin is, zet dan de zalm lager in de oven of zet de schaal hoger als je meer kleur wilt.
Stap 8
Verhit een steelpan water met zout op hoog vuur.
Stap 9
Snijd de asperges in schuine stukken en kook ze in 3 à 4 minuten beetgaar.
Stap 10
Giet ze af in een vergiet.
Stap 11
Hak de knoflook fijn.
Stap 12
Verwarm de boter, knoflook en citroenschil zachtjes in de pan van de asperges.
Stap 13
Voeg de asperges toe en roer door, breng op smaak met iets zout.
Stap 14
Heerlijk met een romige crème van pastinaak.
