Entrecote met salieboter
Ingrediënten
Bereidingswijze Entrecote met salieboter
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Schil de rode bieten en snijd in partjes. Meng met 1 el neutrale olie, het anijszaad, 2 takjes rozemarijn, zout en peper. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de bovenkant van de knoflookbol en schenk er een lepeltje olie op. Zet de bol bij de bieten op de bakplaat en rooster in 45 minuten gaar in de oven.
Stap 3
Neem de entrecote uit de koelkast en laat 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Stap 4
Dep de entrecote droog en breng rondom royaal op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verhit 1 el neutrale olie en 10 gram roomboter in een koekenpan en bak de entrecote in 3 minuten per kant rosé. Laat ingepakt in aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Stap 6
Verhit tussen de rest van de roomboter met de salie en rest van de rozemarijn in een steelpannetje. Laat de boter helemaal smelten en vervolgens bruisen tot deze amberkleurig is en nootachtig ruikt. Neem van het vuur.
Stap 7
Druk de gepofte teentjes knoflook voorzichtig uit de bol en plet ze met een mes tot een puree. Voeg toe aan de boter en roer goed door.
Stap 8
Snijd de entrecote in mooie reepjes en leg met de rode biet op een serveerschaal. Schenk de botersaus erover en garneer met rucola.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie338 kcal
- Eiwit22.1 g
- Koolhydraten10.1 g
- Vet22.3 gWaarvan verzadigd13.7 g
Trefwoorden
