Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Erwtensoep basisrecept
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Erwtensoep basisrecept
Stap 1
Breng de spliterwten en bouillonblokjes met 2 liter water aan de kook in een grote (soep)pan. Voeg de karbonades en het zuurkoolspek toe en laat 30 min. zachtjes koken.
Stap 2
Snijd intussen de preien in ringen. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd ze in blokjes.
Stap 3
Voeg de prei, knolselderij en aardappelen toe aan de pan en laat nog 30 min. zachtjes koken. Roer regelmatig zodat de soep niet aanbrandt. Voeg de laatste 15 min. van de kooktijd de rookworst toe.
Stap 4
Schep al het vlees uit de pan. Snijd het in stukjes of plakjes. Snijd de selderij grof.
Stap 5
Voeg het vlees en de selderij toe en verdun de soep als deze te dik is eventueel met een scheutje warm water of bouillon.
