Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Erwtensoep met roggebrood
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Erwtensoep met roggebrood
Stap 1
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
Stap 2
Snijd de prei in dunne ringen.
Stap 3
Hak de bladselderij fijn.
Stap 4
Verwarm een derde van de boter in een soeppan en bak de varkensreepjes in drie tot vier minuten al omscheppend licht bruin.
Stap 5
Voeg de knolselderij en prei toe en roerbak nog twee minuten.
Stap 6
Roer de spliterwten erdoor en schenk er het water bij.
Stap 7
Breng de soep al roerend aan de kook.
Stap 8
Voeg ongeveer een halve eetlepel zout toe en versgemalen peper naar smaak.
Stap 9
Laat de soep dertig minuten zachtjes koken tot het een mooi gebonden soep wordt.
Stap 10
Roer regelmatig.
Stap 11
Roer vlak voor het serveren de bladselderij erdoor.
Stap 12
Serveer de erwtensoep in grote kommen en serveer het roggebrood besmeerd met boter erbij.
