Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Falafel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Falafel
Stap 1
Pureer de uitgelekte kikkererwten in de keukenmachine tot een stevige, gladde puree.
Stap 2
Meng de gemalen komijn en koriander, de paprikapoeder, fijngehakte peterselie en het limoensap erdoor en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
Stap 3
Vorm de massa tot twintig 20 platte koekjes.
Stap 4
Verwarm de olijfolie in een wok tot er een lichte damp af komt en bak de falafel met vijf tegelijk in 5 minuten goudbruin en gaar.
Stap 5
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Stap 6
Verdeel de veldsla met de in halve ringen gesneden ui en in dunne reepjes gesneden paprika over borden en leg de falafel erop.
Stap 7
Lekker met tzatziki.
