Fettuccine met romige knolselderij en lamssaucijs
Ingrediënten
Bereidingswijze Fettuccine met romige knolselderij en lamssaucijs
Stap 1
Snijd de knolselderij in plakken van anderhalve cm dik, snijd de schil eraf en snijd de plakken in blokjes.
Stap 2
Hak de knoflook fijn.
Stap 3
Smoor de knolselderij in een pan met de helft van de olijfolie met de knoflook, tijm, wat zout en peper en het water afgedekt in tien minuten zachtjes gaar.
Stap 4
Breng een pan ruim water met zout aan de kook.
Stap 5
Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan.
Stap 6
Bak de saucijzen rondom bruin, voeg een beetje water toe en smoor ze in nog tien minuten zachtjes gaar.
Stap 7
Voeg de fettuccine aan het kokende water toe en kook in drie tot vier minuten beetgaar.
Stap 8
Roer intussen de room en de jus van de saucijzen door de knolselderij en laat even koken tot de saus wat dikker wordt.
Stap 9
Giet de fettuccine in een vergiet af en meng door de knolselderij.
Stap 10
Warm nog even door.
Stap 11
Serveer in diepe borden en leg de lamssaucijzen in plakjes erop.
